Aglomerație la vama Leușeni. Persoanele cu copii și cele cu nevoi speciale, direcționate pe banda Corpului Diplomatic

227

În punctul de trecere Leușeni se atestă un flux masiv de călători și mijloace de transport. Este aglomerat teritoriul dintre punctele de trecere Leușeni și Albița, acest fapt îngreunează traversarea frontierei moldo-române pe sensul de ieșire din țară. La fel, se atestă trafic intensiv în punctul de trecere comun Criva-Mamaliga.

Având în vedere că zilele următoare mulți din conaționali vor reveni acasă pentru a petrece Crăciunul pe stil vechi, dar și mulți vor pleca în afara țări în vacanțele planificate, se vor estima creșteri semnificative ale traficului de persoane și mijloace de transport. În aceste condiții, polițiștii de frontieră vor activa în continuare la capacitate maximă pentru fluidizarea traficului transfrontalier, reducerea timpilor de așteptare la controlul de frontieră și evitarea formării cozilor în punctele de trecere.

Fluxul de persoane și mijloace de transport va fi monitorizat 24 din 24 de ore. În cazul unor majorări de trafic se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră, se vor utiliza toate benzile disponibile într-un punct de trecere și se va mări numărul echipamentului special de control, care în mod operativ și în timp real vor realiza verificarea documentelor de călătorie.

La fel, fluxul de familii cu copii, dar și persoanele cu nevoi speciale, va fi direcționat pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. Pentru informarea acestora au fost reinstalate panourile ce indică direcția de deplasare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here