VIDEO. Accident grav în România cu implicarea unui microbuz cu moldoveni. Sunt victime

4791

Două persoane au murit şi şapte au fost rănite, duminică, în urma accidentului care a avut loc în judeţul Harghita, când un microbuz care venea din Praga şi mergea spre Republica Moldova a derapat şi s-a răsturnat pe DN 15, între Tulgheş şi Borsec, anunță gandul.info.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, în microbuz se aflau 20 de persoane, iar două au fost declarate decedate.

„În acest moment, din cele 20 de persoane care se aflau în microbuz, două persoane au fost declarate decedate, o femeie şi un bărbat. Şapte persoane au fost transportate la Spitalul Municipal din Topliţa, cinci de către Ambulanţe SAJ şi o mamă şi un copil de Ambulanţa SMURD. Practic doar mama prezintă escoriaţii, copilul nu e rănit. Celelalte 11 persoane sunt rănite uşor, au fost duse la sediul Primăriei din Tulgheş pentru a sta la căldură, a li se da un ceai, a avea condiţii. La faţa locului, din cei 11 răniţi uşor, opt au semnat că refuză transportul, ceilalţi trei sunt în curs de evaluare medicală, li se acordă primul ajutor şi dacă vor solicita, vor fi transportaţi la spital. Până la acest moment şapte au fost transportaţi la spital”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu.

Poliţiştii spun că accidentul s-a produs după ce autovehiculul a derapat, carosabilul fiind acoperit de zăpadă.

„În microbuz în care se aflau 19 persoane plus şoferul. Este o cursă regulată pe traseul Praga – Odorheiu Secuiesc – Republica Moldova. Pe DN15, între Borsec şi Tulgheş, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă şi condiţiile meteo date de ninsoare, a derapat, a pierdut controlul, a părăsit partea carosabilă, a lovit un stâlp, s-a răsturnat pe o parte. Două persoane încarcerate, găsite fără puls, un bărbat şi o femeie din Republica Moldova”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Duminică dimineaţa, un microbuz în care erau 20 de persoane s-a răsturat între Borsec şi Tulgheş, la faţa locului fiind trimise o autospecială de stingere, două de descarcerare, 5 ambulanţe SMURD şi 3 ambulante ale Seviciului Judeţean de Ambulanţă.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, forţele de intervenţie au fost suplimentate cu o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, două ambulanţe SMURD şi o descarcerare din cadrul ISU Neamţ

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că în microbuzul implicat în accidentul din Harghita se afla şi un copil minor, însă acesta nu este în pericol. A fost declanşat planul roşu de intervenţie.

„Este vorba de un microbuz. Ce s-a întâmplat, ca şi cauză de accident, nu ştim. Dar a fost declanşat planul roşu, s-a intervenit din două judeţe, din Harghita şi din Neamţ. Au fost trimise mai multe maşini de la SMURD, ambulanţă şi maşini de descarcerare. La acest moment avem ca bilanţ doi decedaţi şi un copil minor aflat în microbuz, dar care nu este în pericol. Şapte persoane transportate la spital. Bineînţeles, asta poate să se schimbe ca şi date, ca intervenţia este dinamică”, a declarat Raed Arafat pentru MEDIAFAX.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here