Care este cea mai bună stațiune de schi din România

76

Staţiunea Sinaia a fost premiată în cadrul Galei World Ski Awards, din Austria, drept cea mai bună stațiune de schi din România. În competiţie, alături de Sinaia au intrat alte nouă localităţi din România: Poiana Brașov, Predeal, Azuga, Rânca, Arena Platoș, Straja, Vatra Dornei și Vidra Transalpina.

Au fost premiate stațiuni, hoteluri, cabane și agenții de turism, dedicate sporturilor de iarnă, din peste 30 de țări din toată lumea, printre care unele recunoscute la nivel mondial, cum ar fi Austria, Franța, Italia dar și state în care dezvoltarea turistică cunoaște progrese majore: Japonia, China, Noua Zeelandă sau Australia.

„Este, evident, o distincție extrem de importantă pentru orașul nostru. Foarte important este faptul că România a intrat, pentru prima dată în acest an, pe listele de nominalizări. Este o recunoștere internațională, o certificare a tuturor inițiativelor, la nivel național. Pentru Sinaia este o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. În 2007 Primăria Sinaia și Consiliul Local au demarat o serie de investiții majore în Domeniul Schiabil.

S-au construit de atunci trei instalații pe cablu, două gondole și un telescaun, două instalații de zăpadă artificială, s-au achiziționat mașini de bătut zăpadă, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. Am construit, pe domeniul schiabil, una dintre cele mai frumoase cabane turistice din România: Stâna Târle. Investiții pe care le estimăm la o valoare totală de 32 de milioane de euro, o sumă foarte mare pentru un oraș atât de mic. Un astfel de trofeu îți dă o oarecare încredere, confirmă un potențial, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sinaia.”

 

Pregătirile pentru sezonul de iarnă au început deja la Sinaia. Instalațiile de zăpadă artificială au pornit la Cota 2000, în Valea Soarelui, urmând ca, în funcție de temperatura aerului și precipitații, sezonul de schi să fie deschis, cel mai probabil, în prima jumătate a lunii decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here